Mer hjemmekontor - store muligheter, men også store risikoer. 

Med SMART Desktop har du Outlook, Office kontorstøtte, administativ programvare, lagring, anitvirus, backup, support og sikkehet på en stabil og mobil kontorstøtteplattform. Datasenteret er plassert i Norge, en sikkerhet for våre kunder som er underlagt strenge GDPR direktiver.

Digital sikkerhet ved hjemmekontor og koronavirus

Koronaviruset skaper mange utfordringer og utgjør blant annet en trussel for bedriftenes digitale sikkerhet. Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har derfor kommet med råd om hvordan bedriftene best mulig kan håndtere dette. Her er rådene:

•Mangelfulle påloggingsløsninger til virksomhetens IKT-systemer: Er det for eksempel  brukernavn og passord som er enkel for andre å få tak i ? 
•Minn om at sterke og unike passord er viktig
•Ha et bevisst forhold til hvilket utstyr som benyttes på hjemmekontor: Er for eksempel utstyret ajour med de siste sikkerhetsoppdateringer?
•Hvilke løsninger benyttes for tilgang? Vanlige hjemmenettverk kan i mange tilfeller ha svakere sikkerhet enn bedriftens eget nettverk.
•Unngå "hjemmekontor" fra åpne og offentlige nettverk.
•Hvor er data lagret? Det anbefales å alltid gjøre en risikovurdering av hvor data er lagret.
 
Les mer om sikkerhet ved hjemmekontor fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, NSM. (nsr.org) - her!
Les NSMs varsel i forbindelse med koronavirus (nsm.stat.no) - her!
 

Enkeltprogrammer på web gir ikke tilstrekkelig sikkerhet

Mange tenker at et sky-basert enkeltprogram via en nettleser er et alternativet til en slik løsning, men det sikrer ikke det lokale nettverk, fillagring, backup, den lokale PCen og filene på den.

Samtidig blir spørsmålet hva du skal gjøre med de lokale filene på PCen som ikke må komme på avveie?

Vi sikrer hele it-systemet ditt

Løsningen du benytter fra Smart Solution AS sikrer hele it-systemet ditt, inkludert din egen arbeidsflate/desktop som normalt kjøres på den lokale PCen.

Før en epost kommer til deg, har den allerede passert vårt kraftige spamfilter basert på avansert kunstig intelligens. Kryptert hele veien, om avsender har satt opp det. Deretter komme den inn på våre servere som står i et privat, sikkert og overvåket datasenter i Norge. På disse serverne ligger desktop’en (PCen) som du og dine kolleger jobber på, programmene dere bruker, og fillagringsområdet dere benytter. Mail og filer dere imellom går heller aldri ut på internett. Med andre ord - hele systemet fra A til Å med årlig ekstern it-revisjon. 

Når alle dataene ligger i datasenteret trenger du ikke være engstelig for om den lokale PCen blir borte eller slutter å fungere. Eller at du i et stresset øyeblikk trykket på en link til et kryptovirus som kan låse alle filene til arbeidsgiveren din. Dette løser vi, for vi har ferske backup av alle dataene deres - trygt og sikkert.

To-faktor autentisering blir viktigere og viktigere

Har du ikke installert dette ennå? Gå videre til en bruksanvisning her!

Andre sikkerhetstrusler

Sikkerhetstrusler av ulike slag blir et stadig økende problem, en utvikling Smart Solution AS er svært opptatt av å følge tett. Bedrifter som ikke har egenkompetanse på sikkerhet fremstår derved som sårbare uten en profesjonell it-partner. Stadig flere bedrifter opplever spionasje, data tyveri, kryptering av filer og CEO svindel for uautorisert utbetalinger.

Mørketallene er trolig store, og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) går jevnlig ut og advarer bedrifter som ikke tar dette på alvor. Nedenfor finner du et knippe eksempler:

• Les NSMs rapport "Et sikkert digitalt Norge – IKT-risikobilde 2018" her!
• NSM og Kripos gir ut temarapport om løsepengevirus - les den her!
• Les om nye forsøk på CEO-svindel her!
• Les NSMs reisevettregler for digital sikkerhet her!   

 

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Adresse

Billingstadsletta 83 - 4 etg.
1396 Billingstad, Akershus

Kontakt

Telefon: +47 66 85 90 00
E-post: info (a) smrt.no

Firmainfo

Org.nr: 986 901 051
Bank: DNB

Innhold © Smart Solution AS. Webdesign © 2018-2024 Web Norge.